Vaječná omeleta s chorizem
Na přípravu omelety budete potřebovat:
Pro 2 osoby
6 velkých vajec
100 g chorizo klobásy nakrájené na kolečka
3 menší brambory, uvařené a nakrájené na plátky nebo na kostičky
2 šalotky, najemno nakrájené
čerstvě vymačkanou šťávu z jednoho citronu
sůl a čerstvě namletý barevný pepř
hrst lístků petrželky (ne kudrnky)
olivový olej
Postup:
Na jednu omeletu vyklepněte do misky 3 vejce, přidejte lžíci vody, osolte, opepřete a vidličkou našlehejte.
Na rozpálenou pánev dejte polovinu nakrájeného choriza a polovinu připravených brambor.
Krátce zprudka opečte a zalijte připravenou vaječnou směsí. Vařečkou nebo špachtlí směs zlehka zamíchejte, aby se omeleta ve středu pánve nařasila. Omeletu nenechte propékat moc dlouho, nebyla by potom dobrá.
Nyní v misce smíchejte šalotku s petrželkou, zakapejte pár kapkami olivového oleje a přidejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu. Osolte, opepřete a vše dobře promíchejte.
Trochu připravené směsi dejte na omeletu, srolujte ji od kraje pánve a přendejte na talíř. Stejným způsobem připravte i druhou omeletu.