Rychlá zeleninová polévka
Pokud nemáme čas na čistění zeleniny, hlad či rodina volá po dobré husté polévce a nebo pokud nemáme čerstvou zeleninu k dispozici a v obchodech z regálů na nás smutně kouká umírající zelenina nevábné vůně a tvaru, pak je určitě lepším řešením, sáhnout do mrazícího boxu a vybrat si z nepřeberného množství pytlíků s mraženou zeleninou, tu, která je nám sympatická a uvařit si z ní skvělou polévečku.
V rubrice STOJÍ ZA PŘEČTENÍ si můžete počíst, jak to vlastně s tou zdravou zeleninou je.....
Ale teď už jdeme vařit:
Na másle orestujeme celý pytlík mražené polévkové zeleniny, ke které přidáme ještě na kostičky nakrájené brambory. Zalejeme vývarem (popř. horkou vodou), osolíme, opepříme a vaříme cca 15-20 minut, až je zeleninka skoro měkká. Mezitím si uděláme v druhém kastrolku máslovou jíšku, kterou pak polévku zahustíme do požadované konzistence. Chvíli ještě provaříme. Těsně před koncem varu rozmícháme do polívky čerstvé vejce a polévku dochutíme čerstvými (nebo i sušenými) bylinkami.
Vítanou změnou je přidat do polévky třeba ovesné vločky, ale můžeme přidat i trošku čočky apod. Fantazii se meze nekladou.