Restovaná játra s cibulkou
Rychlý a chutný pokrm, která se dá dělat z jater jakéhokoliv zvířete. Nedá se říct, co je nejlepší. Záleží na chuti každého z vás.
Kuřecí játra jsou malá, trošku blátivá, ale v podstatě hned udělaná.
Vepřová játra mají v sobě takové ty malé hrudky.
A hovězí (ta jsem měla já) jsou chuťově výborná, ale pokud natrefíte na játra ze staršího kusu, budou játra trošku tužší.
Tak a jdeme na jejich výrobu:
Játra očistíme a nakrájíme na plátky. Opepříme je a hned je šupneme na rozpálený olej. Opékáme z obou stran a hlídáme, aby játra už nebyla syrová, ale zase aby ještě nebyla vysušená.
V tom správném momentu je vyjmeme a do výpeku vhodíme cibuli na půlkolečka a dusíme ji do měkka. Před koncem opékání ji zastříkneme sójovkou. Hotová játra osolíme.
Já podávala játra k večeři s navršenou cibulkou a s čerstvým chlebem a děti neopomněly svou oblíbenou tatarku ;-).