Zapečená žlutá cuketa plněná mletým masem
ŽLUTÉ CUKETY DLE POČTU STRÁVNÍKŮ (mohou být klidně i zelené), NECHÁME SI POMLET TAK PŮL KG VEPŘOVÉHO MASA (plecka, ořezu apod.), VEJCE, CIBULE, ČESNEK, PEPŘ Z MLÝNKU, SŮL, ČERSTVÉ BYLINKY, NIVA
POSTUP PŘÍPRAVY
CUKETY SI ROZPŮLÍME, PODÉLNĚ ROZŘÍZNEME, VYDLABEME A NAPLNÍME MASOVOU SMĚSÍ.
MASOVÁ SMĚS: MLETÉ MASO, VEJCE, NADROBNO POKRÁJENÁ CIBULKA, PROLISOVANÝ ČESNEK, VĚTŠÍ MNOŽSTVÍ ČERSTVÝCH BYLINEK (JÁ DALA LIBEČEK, ZELENOU PETRŽELKU, TYMIÁN A TROŠKU BAZALKY), SŮL, PEPŘ A ASI POLOVINU VYDLABANÉ HMOTY Z CUKET.
SMÍCHÁME A NAPLNÍME CUKETY. DÁME PÉCT ASI NA 50 MINUT, PAK POSYPEME NIVOU A DÁME OPĚT PÉCT. NEPODLÉVÁM, PUSTÍ TO DOST SVÉ ŠŤÁVY.
PODÁVÁME TŘEBA SE ŠŤOUCHANÝMI BRAMBORY.